Enstemmig VKO-afvisning af miljøministerens mølle-forslag

Slettet Bruger,

27/07/2007

Af IKKEMIG 2

Miljøminister Connie Hedegaard (K) er kommet i strid modvind i en sag om erstatning til vindmølle-naboer. Tidligere i dag mente miljøministeren at kunne fornemme et flertal for at lade staten betale kompensation til boligejere, hvis grunde taber i værdi på grund af en nærliggende vindmølle. Men det forslag møder nu total afvisning fra både Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti.

"Det er ikke staten, der skal betale erstatningen. Det er vindmølleejerne; det er dem, der har projektet, som ønsker at etablere vindmøllen, der skal betale," siger Dansk Folkepartis miljøordfører, Jørn Dohrmann, til 180Grader.dk og fortsætter:

"Dem, der tjener på etableringen af vindmøllerne, skal have et økonomisk incitament til at tage hensyn til naboerne. Og det har de jo ikke, hvis det er staten, der skal kompensere."

DF: Staten skal ikke give erstatning
Forhandlingerne om energistrategien er stadig i gang, men tidligere i dag følte Connie Hedegaard sig i stand til at fortælle Weekendavisen, at hun havde et flertal bag sig.

"Vi sidder lige nu og prøver at skrue en konkret konstruktion sammen, og jeg fornemmer, at der er flertal for det. Hvis man bor tæt på en stor, ny vindmølle, skal man kunne få en økonomisk kompensation fra staten, vel at mærke hvis man kan dokumentere, at man har lidt et værditab," udtalte hun.

Men hun lader til at have forregnet sig. Ifølge Jørn Dohrmann er det Dansk Folkeparti, der har fremsat kravet om kompensation til skadelidte vindmølle-naboer. Og det var bestemt ikke meningen, at det var skatteyderne, der skulle betale.

"Det er ikke statskassen, der lige pludselig skal være erstatningsyder på det her område. Dem, der forvolder skaden, skal selvfølgelig også betale," siger han.

Venstre afviser
Eyvind Vesselbo, der er miljøordfører for Venstre, afviser også at lade staten betale.

"Det er selvfølgelig dem, som sætter vindmøllerne op, som skal betale udgiften," siger han til 180Grader.dk og understreger, at han hellere ser, at vindmøllerne bliver bygget på havet, hvor de ikke generer nogen.

Selv De Konservatives egen miljøordfører, Christian Wedell-Neergaard, har tidligere undsagt sin miljøminister.

"Det er nyt for mig, hvis det er sådan, at staten betaler erstatning for opsætning af private anlæg. Det synes jeg ikke virker logisk."

Connie Hedegaard er på ferie, og det har ikke været muligt at få en kommentar fra hende.

[email protected]

Kilde: