Enhedslisten vil købe Jagtvej 69 tilbage

Slettet Bruger,

20/09/2007

En københavnsk ejendomsinvestor har fået et tilbud om at købe grunden på Jagtvej 69, oplyser Berlingske Tidende. Grunden husede tidligere Ungdomshuset, men har stået tom siden nedrivningen i begyndelsen af marts i år. Enhedslisten øjner muligheder.

"Socialdemokraterne begik en stor fejl, da de solgte Ungdomshuset. Nu har de chancen for at gøre det godt igen ved at købe grunden tilbage og opføre et nyt ungdomshus. Det er nu tydeligt, at den højreorienterede religiøse sekt Faderhuset har løjet om deres intentioner gennem hele forløbet. De ønskede blot at få de unge smidt på gaden. Det er meget bedrøveligt, at socialdemokraterne hoppede på deres limpind og endda lod dem rive den historiske bygning ned," siger listens ungdomsordfører Morten Kabell til Ritzau.

Grunden er i det seneste regnskab fra Faderhusets Human A/S værdisat til 10 mio kr., hvad man dog selv gør opmærksom på er en "konservativ handelsværdi". Ejendomsinvestoren, der har ønsket at være anonym over for Berlingskes læsere skulle være blevet tilbudt grunden for 15 mio. kr. Salget undrer Ritt Bjerregaard, der dog ikke virker interesseret i at købe grunden tilbage.

"Man kunne have mange færre problemer, hvis Faderhuset havde solgt huset på Jagtvej til Fonden, der ville drive ungdomshuset videre. DDet er et mærkeligt signal, som Faderhuset sender med denne fremgangsmåde, men desværre er det ikke længere en sag, som kommunen spiller en rolle i," kommenterer overborgmesteren via sin pressesekretær.

Ifølge en talsmand fra Pressegruppen, der repræsenterer Ungdomshusets tidligere brugere, ligger deres fokus på at få et nyt hus i København men ikke nødvendigvis på Jagtvej.

[email protected]

Kilde: