Enhedslisten trækker tæppet væk under S-SF-skatteplan

Socialdemokraterne og SF's skatteplan med en halvering af registreringsafgiften, som i de første fem år ikke er finansieret, mens bilisterne langso...

Slettet Bruger,

03/09/2009

Socialdemokraterne og SF's skatteplan med en halvering af registreringsafgiften, som i de første fem år ikke er finansieret, mens bilisterne langsomt vænner sig til nye kørselsafgifter, ser nu ud til at strande på modvilje fra Enhedslisten. Partiet på den yderste venstrefløj, som skal lægge mandater til en socialdemokratisk ledet regering, synes impelthen, at S-SF-planen er økonomisk uansvarlig, skriver berlingske.dk.

"Enhedslisten medvirker ikke til en ufinansieret nedsættelse af registreringsafgiften, som vil koste statskassen op imod 25 milliarder kroner over fem år. Det betyder, at der ikke er noget flertal for Socialdemokraternes og SF's skatteforslag på dette område, og derfor håber jeg da, at de har en alternativ plan," siger Per Clausen, gruppeformand for Enhedslisten, ifølge berlingske.dk og fortsætter:

Enhedslisten foreslår i stedet, at man gennemfører en omlægning af registreringsafgifterne, sådan at meget forurenende biler betaler mere og lidt forurenende biler betaler mindre.

[email protected]

Kilde: