Enhedslisten smager egen medicin: Hærværk mod partikontor i Århus

Enhedslisten, der både lokalt og på Christiansborg fungerer som autonome hærværksmageres politiske arm, og hvis ungdomsafdeling, Socialistisk Ungdo...

Slettet Bruger,

26/01/2008

Enhedslisten, der både lokalt og på Christiansborg fungerer som autonome hærværksmageres politiske arm, og hvis ungdomsafdeling, Socialistisk Ungdomsfront, deltager i ulovlige husbesættelser, får nu lignende ulovlige metoder at mærke på egen krop. Ved tre-tiden i nat blev Enhedslistens lokaler på Sejrøgade i Århus udsat for hærværk, da gerningsmænd kastede sten gennem tre store ruder. Det skriver jp.dk.

"Angreb på et lovligt politisk parti er en situation, som under ingen omstændigheder kan accepteres, som det grundlovsbrud det er," siger chefpolitiinspektør John Jacobsen til jp.dk.

"Vi har derfor iværksat en række foranstaltninger, som dels skal imødegå, at lignende situationer opstår, dels naturligvis opklare, hvem der står bag," siger han uden at ville komme ind på karakteren af tiltagene.

Syv anholdt
Kort efter angrebet ankom politiet til stedet, hvor de optog jagten på en gruppe, der flygtede mod Botanisk Have. Med hjælp fra politihunde lykkedes det betjentene at anholde syv personer. Disse blev afhørt og sigtet, men efterfølgende løsladt.

"Vi er ikke i tvivl om, at det er højreradikale kræfter, der står bag," siger partiets lokale folketingskandidat Søren Egge Rasmussen og henviser til en julefrokost 15. december, hvor der blev kastet sten mod en taxa, der skulle afhente gæsterne på Sejrøgade.

"For eksempel blev der observeret en person, som stod og heilede, mens angrebet ved julefrokosten fandt sted. Efter vores opfattelse er der ikke blot tale om unge menneskers hærværk efter en tur i byen. Vi betragter det som en bevidst politisk handling mod Enhedslisten," siger han til jp.dk.

[email protected]

Kilde: