Enhedslisten jubler over S-SF: De må gerne kopiere mere af vores politik

Fredagens præsentation af "Fair Forandring", Socialdemokraternes og Socialistisk Folkepartis skatteudspil, har vakt begejstring på den yderste vens...

Slettet Bruger,

29/08/2009

Fredagens præsentation af "Fair Forandring", Socialdemokraternes og Socialistisk Folkepartis skatteudspil, har vakt begejstring på den yderste venstrefløj. Det skriver politiken.dk.

"Vi har bestemt grund til at være positive. Jeg mener, at de med deres udspil rykker tættere på os," siger Johanne Schmidt Nielsen til politiken.dk.

Det er særligt forslag om millionærskat og øgede afgifter på aktiegevinster, der får jublen frem hos Enhedslisten, der selv flere gange tidligere har fremsat lignende forslag. Kan skatteudspillet kombineres med øgede overførsler til ledige, vil "Fair Forandring" for alvor have en positiv effekt, mener Johanne Schmidt.

"De må gerne kopiere meget mere af vores politik," siger hun.

En S-SF regering vil med altovervejende sandsynlighed skulle inkludere såvel det Radikale Venstre som Enhedslisten i deres parlamentariske grundlag. Men Enhedslisten fæstner sig ved, at S og SF har fremsat et "rødt ultimatum" og nægter de radikale indflydelse på skattespørgsmålet.

"Det er meget, meget positivt, at de smækker døren i for de radikales ønsker om at lette skatten for de rigeste. Nu får udspillet en social profil," siger Johanne Schmidt Nielsen til politiken.dk.

[email protected]

Kilde: