Enh.l.: Demonstration mod vold er udenomssnak

Slettet Bruger,

04/09/2007

Af Ole Birk Olesen

Redigeret 5/9 klokken 15.57

Den radikale borgerrepræsentant, Manu Sareen, opfordrer til en demonstration imod den vold og hærværk, som blev begået i weekenden på Nørrebro, og som ifølge kilder i det venstreekstreme miljø vil blive begået igen. Enhedslistens ungdomshusordfører, Morten Kabell, har ifølge Berlingske Tidende allerede udtalt sig imod deltagelse i demonstrationen, men hvorfor?

På venstrefløjen plejer I jo at være gode til at demonstrere mod det, I er imod. Vil I deltage i en demonstration mod vold og hærværk på Nørrebro?
"Jamen, jeg har ikke noget imod nogen form for markering af holdninger, og jeg har det også sådan, at enhver ting, der hjælper til, at vi kommer fremad, vil jeg godt deltage i. Jeg synes dog i det her tilfælde, at det mere minder om, at Manu Sareen kommer med en hurtig udmelding, end at han egentlig vil prøve at løse de problemer, der er. Dem ved vi godt, hvordan skal løses, nemlig ved at komme i gang med en dialog og få etableret et nyt ungdomshus i København. Jeg opfatter lidt Manu Sareens udmelding som et forsøg på at snakke udenom det, der kan løse problemet," siger Morten Kabell til 180Grader.dk.

Kommer an på temaet
Så du vil ikke deltage i den demonstration?
"Nu har jeg ikke hørt noget om, hvor den skal foregå, og hvad temaerne skal være, og det er selvfølgelig afhængig af det, om jeg vil deltage."

Temaet er modstand mod vold og hærværk.
"Jeg har ikke set nogen indkaldelse, så indtil jeg har sådan en, er det svært at sige, om jeg vil deltage."

Det er ret simpelt: Vil du deltage i en demonstration mod vold og hærværk?
"Det afhænger af, hvor den skal foregå ..."

Hvor den skal foregå?
"Præcist, og hvad den kommer til at indeholde, og hvad temaerne er."

Er der nogen bestemte veje, som demonstrationen ikke må foregå på, hvis du skal deltage?
"Nej, det er der egentlig ikke. Det afhænger af temaet."

Temaet er fastlagt: Det er modstand mod vold og hærværk.
"Det lyder ikke sådan, for jeg har ikke fået nogen invitation til den. Når jeg får en invitation, så vil jeg finde ud af det, men generelt deltager jeg i ekstremt få demonstrationer."

Stop vold er ikke løsningen
Du siger, at det kommer an på, om demonstrationen bidrager til en løsning af konflikten på Nørrebro. Konflikten kan vel løses ved, at de unge holder op med at begå vold og hærværk?
"Jeg synes, konflikten kan løses ved, at bystyret i København kommer i dialog med Københavns unge generelt, og ved at vi får etableret mindst ét selvstyrende ungdomshus."

Men det konkrete problem med, at nogen går rundt og smadrer København, kan vel løses ved, at de holder op med det?
"Det synes jeg er en meget banal måde at fremstille det på. Jeg synes, konflikten kan løses ved, at bystyret kommer i dialog med de unge, og ved at vi får etableret et selvstyrende ungdomshus i København."

Jeg bliver altså nødt til at stille mit spørgsmål igen, hvis du ikke vil svare på det ...
"Og du får præcist det samme svar."

Er det ikke korrekt, at hvis man har et problem med, at nogen begår vold og hærværk, så kan det problem løses ved, at de holder op med at begå vold og hærværk?
"Jeg synes også, at folk skal holde op med at begå hærværk på Nørrebro. Det har jeg udtalt hele tiden, og det mener jeg fortsat. Jeg synes, det er vigtigt at se på både den kortsigtede og den langsigtede løsning. Den langsigtede løsning er, at bystyret i København kommer i dialog med de unge, og at vi få etableret mindst ét selvstyrende ungdomshus. Det er fuldstændig enkelt og indeholder både svar på den kortsigtede og den langsigtede problemstilling."

Nej til hypotetisk spørgsmål
Men vi kan altså ikke forvente, at du vil demonstrere mod vold og hærværk - der må vi nøjes med udenomssvar?
"Jeg har jo sagt, at jeg ikke har set temaet."

Hvilket tema vil du sige ja til så?
"Jeg tager ikke stilling til hypotetiske spørgsmål," siger Morten Kabell.

[email protected]

Kilde: