Enh.L-borgmester kæmper for sit politiske liv

Slettet Bruger,

19/12/2007

Allerede i april 2007 blev Københavns socialborgmester Mikkel Warming (Ø) informeret om overgreb mod ældre udviklingshæmmede på institutionen Tokanten. Men det var, da en ansat klagede til Folketingets Ombudsmand, at der blev grebet ind. Nu påkalder socialborgmesterens forsøg på at skyde ansvaret fra sig kritik fra hans kolleger på rådhuset, skriver Berlingske Tidende.

Over for politiken.dk erklærede Mikkel Warming, at han har "det overordnede politiske ansvar", men understregede desuden, at han er "lige så forundret og kritisk over for denne sagsbehandling som de øvrige politikere, der har rejst kritik af sagen." "Jeg synes simpelthen, sagsbehandlingen i Socialforvaltningen har været alt for langsom," sagde socialborgmesteren.

Abekastning
SF, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti anbefalede alle ifølge Ritzau Warming at "revurdere sin position" før et ekstraordinært møde, som socialudvalget vil holde på Københavns Rådhus i morgen.

Også Tim Knudsen, professor i offentlig forvaltning, opfordrer Warming til at påtage sig det udelte ansvar for smøleriet i at gribe ind over for overgrebene på Tokanten.

"På rådhuset har man ikke reageret hurtigt nok. Det er en rigtig dårlig sag for Mikkel Warming, som gør sagen værre for sig selv ved at tørre den af på nogle embedsmænd. Det er abekastning," siger Tim Knudsen, der er professor ved Københavns Universitet.

Warming: Embedsmændenes skyld
Men spørger man Mikkel Warming selv, har han påtaget sig lige præcis så meget ansvar, som det er passende.

"Som jeg sagde i Berlingske Tidende, påtager jeg mig det fulde overordnede politiske ansvar. Det hersker der ingen tvivl om. Men jeg forholder mig retten til at konstatere, at sagsbehandlingen i Socialforvaltningen har været for langsom, ligesom en række andre politikere har gjort. Det er også at vise ansvar at pege på, hvad der skal arbejdes videre med," siger han til Berlingske Tidende.

[email protected]

Kilde: