Energiafgifter vil koste erhvervslivet milliarder

Slettet Bruger,

22/08/2007

Virksomhederne kommer til at betale en stor del af regningen for regeringens lempelse af indkomstskatterne. Det erkender skatteminister Kristian Jensen (V), som vurderer, at virksomhederne kommer til at betale næsten halvdelen af de fire milliarder, som regeringen regner med at kræve ind i højere energiafgifter.

"Vi har ikke regnet på det, men et overfladisk og groft skøn viser, at erhvervslivet kommer til at betale omkring 40 procent af energiafgifterne," siger skatteministeren til Ritzau.

Tvivlsom grøn profil
Regeringen begrunder de højere afgifter med hensyn til miljøet, men energisektorens brancheforening Dansk Energi tvivler på, at det vil have nogen effekt.

"Vi er glade for, at regeringen sænker skatten på arbejde, men jeg synes, den grønne profil er lidt tvivlsom, siger vicedirektør i Dansk Energi, Lars Aagaard.

Han påpeger, at en stor del af afgifterne opkræves fra CO2-udledende energiproduktion, som er omfattet af EU's kvotesystem. Afgifterne vil få danske virksomheder til at bruge færre fossile brændstoffer, men de vil også sælge deres kvoter til virksomheder i andre lande, som så vil udlede mere CO2, mener Dansk Energi.

[email protected]

Kilde: