Energiafgift vil få virksomheder til at fravælge Danmark

Danmark risikerer, at en række energitunge virksomheder skrinlægger deres investeringsplaner og i værste fald flytter produktion ud af landet p

Slettet Bruger,

19/10/2009

Danmark risikerer, at en række energitunge virksomheder skrinlægger deres investeringsplaner og i værste fald flytter produktion ud af landet p.g.a. nye afgifter på virksomhedernes energiforbrug. Sådan lyder advarslen fra revisionsselskabet KPMG ifølge Berlingske Tidende. Sammenlagt vil de højere energiafgifter koste industrien 2,5 mia. kr. om året fra 2013.

"Regeringens hårde beskatning af danske produktionsvirksomheder er en fuldstændig tosset strategi. Især de energi-intensive virksomheder, der beskæftiger en masse lavtlønnede medarbejdere, som personligt intet får ud af skattepakken, bliver massivt beskattet. Vi vil komme til at se, at nogle virksomheder forlader Danmark til fordel for produktion i lande med mindre restriktive miljøkrav og lempeligere beskatning. Det vil komme til at koste rigtig mange danske arbejdspladser," siger Peter Lunau Larsen, seniorrådgiver i KPMG, til Berlingske Tidende.

I Dansk Industri vurderer man, at de nye energiafgifter truer cirka 30.000 danske job.

[email protected]

Kilde: