Endnu ikke flertal for mere overvågning i København

Ritt Bjerregard kan få svært ved at finde et politisk flertal til finansieringen af den ekstra overvågning, hun, på et møde med politidirektør Hann...

Slettet Bruger,

15/01/2008

Ritt Bjerregard kan få svært ved at finde et politisk flertal til finansieringen af den ekstra overvågning, hun, på et møde med politidirektør Hanne Bech Hansen i fredags, aftalte skulle etableres blandt andet på Strøget.
Det skriver Jyllands-Posten. SF og Enhedlisten er nemlig lodret imod mere overvågning og De Konservative mener ikke, det er kommunens opgave at betale for overvågningen. Dermed skal Ritt Bjerregaard læne sig mod Venstre, hvis hun skal finde et flertal, der vil kaste penge efter overvågningen. Og det er ikke sikkert, det vil lykkes.

"Kameraer er ikke vores livret, men de kan være nødvendige. De kan dog under alle omstændigheder ikke stå alene. Hvis vi skal støtte planerne, kræver vi, at man kulegraver det socialpædagogiske arbejde, at gadeplansmedarbejdere bliver mere synlige i gadebilledet, og at man undersøger, om tvangsfjernelser fungerer godt nok. Ellers nytter indsatsen ikke noget," siger Venstres gruppeformand i Borgerrepræsentationen Martin Hirsch til Jyllands-Posten.

Socialdemokraternes ordfører på området, Jan Andreassen, føler sig dog overbevist om, at det nok skal lykkes for partiet at finde pengene.

"Det vil måske koste mellem en halv og en hel mio. kr. og jeg er overbevist om, at vi nok skal blive enige med Venstre om betingelserne. Det er et forholdsvis beskedent beløb, og vi er jo i princippet helt enige om, at det skal suppleres med bl.a. penge til SSP-arbejde," siger Jan Andreassen til Jyllands-Posten.

[email protected]

Kilde: