Endnu en hærværksnat på Christianshavn

Slettet Bruger,

19/05/2007

Efter en koncert på Christiania i nat bevægede omkring 500 koncertgængere sig til Christianhavns Torv for at demonstrere. Da demonstrationen ikke var anmeldt, og det ifølge politiet ikke var muligt at få en ansvarlig for demonstrationen i tale, forbød politiet menneskemængden at bevæge sig gennem byen. Demonstrationen opløste sig selv efter nogle timer, men en hård kerne af venstreekstreme blev og raserede i området omkring Prinsessegade. En container blev brændt af og sten og flasker blev kastet mod ordensmagten. Nogle demonstranter blev set med molotovcocktails.

Optøjerne begyndte ifølge politiet ved halvfire-tiden i morges, men det var kun "de hårde aktivisttyper", som stod for balladen til klokken fem, hvor alt igen var roligt.

29 blev anholdt i forbindelse med urolighederne, heraf en mindreårig som straks blev løsladt. Otte vil i dag blive fremstillet for en dommer med krav om varetægtsfængsling, oplyser Ritzau.

Demonstranterne ville angiveligt fejre årsdagen for 18. maj 1993, hvor politiet skød ind i en menneskemængde, da en demonstration mod resultatet af en EU-afstemning løb løbsk.

Det har ikke været muligt, at få en ansvarlig for demonstrationen i tale.

Kilde: