Endnu en britisk dataskandale

Engelske myndigheder har været tvunget til en nødlukning af et computersystem for at beskytte millioner af briters personlige oplysninger

Slettet Bruger,

02/11/2008

Engelske myndigheder har været tvunget til en nødlukning af et computersystem for at beskytte millioner af briters personlige oplysninger. Lukningen blev foretaget efter fundet af en memorystick på en offentlig parkeringsplads, en memorystick , der indeholdt fortrolige adgangskoder til systemet, der dækker blandt andet selvangivelser og parkeringsbøder. Det skriver dailymail.co.uk.

Myndighederne erklærer, at systemets sikkerhed ikke er blevet krænket, men ifølge en computerekspert, avisen har talt med, kunne hackere have brugt stick'en til at få adgang til personlige oplysninger om de 12 millioner briter, der er registreret i systemet, inklusiv deres password.

Det 18 millioner pund dyre computersystem har de sidste seks været brugt af borgere og virksomheder til blandt selvangivelser, momsopgørelser og ansøgninger om børnepenge.

Borgere, der benytter sig af systemet, skal opgive personlige oplysninger som for eksempel navn, adresse, løn- og skatteoplysninger og kreditkortdetaljer.

[email protected]

Kilde: