Ellen Trane: Enten frameldeordning for licens eller ingen konkurrence til DR

Af Ole Birk OlesenVenstres medieordfører, Ellen Trane Nørby, skruer nu bissen på overfor sine genstridige partifæller i folketingsgruppen, som ikke...

Slettet Bruger,

28/04/2008

Af Ole Birk Olesen

Venstres medieordfører, Ellen Trane Nørby, skruer nu bissen på overfor sine genstridige partifæller i folketingsgruppen, som ikke vil acceptere en frameldeordning for licensen: Enten skal alle danskere automatisk være tilmeldt licens, eller også bliver Danmarks Radio ikke udsat for yderligere konkurrence på radioområdet ved en replanlægning af FM-båndet.

Sådan har Ellen Trane Nørby argumenteret overfor sine partifæller i Folketinget på et gruppemøde, erfarer 180Grader.dk.

Et planlagt møde for partierne bag medieforliget er i dag blevet aflyst p.g.a. uenigheden i Venstre. Her er folketingsgruppens holdning, at medielicens fortsat skal være noget, som man skal tilmelde sig, hvis man har pligt til at betale - ikke noget man skal fremelde sig, hvis man ikke ejer licenspligtige apparater.

Ellen Trane Nørby hævder imidlertid, at pengene fra en frameldeordning er helt nødvendige, hvis der skal kunne skaffes enighed blandt forligspartierne om at finansiere en replanlægning af FM-båndet, så der bliver plads til flere landsdækkende kanaler, der kan konkurrere med DR. Ellers kan Socialdemokraterne, SF og de Radikale ikke overtales til, at DR's kanaler også skal indgå i replanlægningen, argumenterer hun overfor sine gruppefæller.

[email protected]

Kilde: