Ellemann: Politikere censurerer sig selv

Slettet Bruger,

02/05/2007

Dansk politik er en kedelig affære, hvor alle siger det samme, og hvor politikere er bange for at sige deres ærlige mening. Det siger Venstres forhenværende formand Uffe Ellemann-Jensen, der anklager politikere for selvcensur.

"I dag er mange politikere bange for at træde vælgerne, eller det, man tror, er folkestemningen, over tæerne. Politisk ledelse her til lands handler om at rende efter flokken og se, hvor den styrer hen," siger Uffe Ellemann-Jensen til Information.

"I hele diskussionen om fodnotepolitikken sagde jeg min ærlige mening. Det gav mig den ene næse efter den anden. Men det ser jeg tilbage på med fortrøstning og en vis stolthed," fortsætter han.

For nyligt er både Mogens Camre og Søren Krarup fra Dansk Folkeparti blevet irettesat af partiets ledelse over kontroversielle udtalelser. Og for nogle år siden var det Venstres Eva Kjer Hansen, der fik ridser i lakken, da hun mente, at ulighed kunne skabe dynamik i samfundet. Også Søren Pind fik problemer, da han efterlyste en mere liberal profil i Venstre.

Ifølge forfatter og filosof Morten Albæk lægger politikere ofte bånd på sig selv af hensyn til deres karriere.

"Hvis du gerne vil udfylde rollen som karrierepolitiker og den dag, dit parti får magten, sætte dig i en ministerbil, så skal du løbende censurere dig selv. Vores politikere er gået fra at være folkevalgte til i realiteten at virke som konsulenter i en virksomhed. Det er politikerne selv, der lider af den største politiske korrekthed. Der er jo en ganske frivol, levende og aggressiv debat i det offentlige rum henover middagsbordet og på arbejdspladsen," siger Morten Albæk til Information.

Kilde: