Eksplosiv vækst i private daginstitutioner

Slettet Bruger,

12/10/2007

At kvaliteten i de offentlige daginstitutioner lader noget tilbage at ønske, vidner den eksplosive tilvækst i private konkurrenter om. Antallet af private daginstitutioner er således vokset fra 50 til 70 på blot fire måneder, skriver Nyhedsavisen.

Forældrene vil ikke finde sig i for få pædagoger, for store institutioner, for lidt plads, dårlig rengøring, man­ge sygedage, få vikarer og amputerede madordninger, lyder det fra Daginstitu­tionernes Landsorganisation (DLO).

"Jeg ser en klar sammenhæng mellem forringelserne af de kommunale og selvejende daginstitutioner og det voksende antal private daginstitutioner," siger sekretariatschef i DLO Morten Kyst.

Offentlige institutioner er for store
En af de nye, private daginstitutioner er Eventyrhuset i Grindsted, og de er ikke i tvivl om, at de har bedre forhold end i det kommunale.

"De andre institutioner i området var for store. Vi har ikke lukkedage, og der er mere tid til børnene," siger næstformand i bestyrelsen Jane Ladegaard.

Ifølge DLO er de private institutioner sjældent mere end et par hundrede kroner dyrere om måneden. Der er altså ikke tale om luksus-institutioner for de riges børn, men om ganske almindelige forældre, der søger mere indflydelse og fleksibilitet, end de kan i de kommunale institutioner.

Formand for Børne- og Kulturudvalget i Kommunernes Landsforening (KL) Henrik Larsen mener ikke overraskende, at de kommunale institutioner er gode, derfor er han heller ikke bange for konkurrencen.

"Hvis de private viser sig at være en magnet, så må vi jo kigge på, hvad de gør bedre end os," siger han.

[email protected]

Kilde: