Eksperter advarer mod radikal bolig-skat

Slettet Bruger,

15/08/2007

De Radikales forslag om at hæve boligskatten i takt med lønudviklingen kunne ikke være kommet på et værre tidspunkt. Det mener lektor i boligøkonomi ved Handelshøjskolen, Jens Lunde, der advarer mod at skabe yderligere usikkerhed på boligmarkedet - specielt i øjeblikket hvor priserne på ejendomme flere steder er faldende.

"At komme med et forslag om strammere ejerboligbeskatning i et marked, der er ved at krølle sammen, kan kun skabe øget nervøsitet, og der er endda risiko for, at effekten på markedet er langt større end det, den matematisk set burde være. Forslag om øget boligbeskatning skal komme, når markedet er på vej op," siger Jens Lunde til Ritzau.

Alt for voldsom indkomstsbeskatning
I det hele taget er han tvivlsom over for de Radikales forsøg på at flytte beskatningen fra arbejde til bolig.

"Idéen er oversolgt. Hvis man strammer beskatningen på boliger, så kan man ikke få ret mange lettelser af indkomstbeskatningen ud af det. Dertil er indkomstbeskatningen alt, alt for voldsom," siger Jens Lunde.

Den vurdering bakkes op af Nordeas chefanalytiker, Anders Matzen, som slår fast, at de Radikales forslag vil føre til en lavere prisudvikling på boligmarkedet end ellers, fordi de forventede omkostninger ved at sidde i en bolig vil stige.

[email protected]

Kilde: