Eksperter: Flere penge til politet løser ikke problemet

De 850 millioner kroner, som alle Folketingets partier, minus Enhedslisten, har besluttet at kaste efter en genopretning af politireformen er udtry...

Slettet Bruger,

08/11/2008

De 850 millioner kroner, som alle Folketingets partier, minus Enhedslisten, har besluttet at kaste efter en genopretning af politireformen er udtryk for "politisk panik" og "symptombehandling". For det er ikke flere penge og politifolk, der er brug for, giver flere eksperter udtryk for. Det skriver Berlingske Tidende.

"Det sker desværre hver gang, man tvinges til at se på grundlæggende ændringer af dansk politi. Så svarer politi og politikere: Vi må have flere folk. En udvidelse af styrken var jo ikke det, politireformen gik ud på. Den handlede om at modernisere og effektivisere et forældet politi. Måske skulle man hellere kigge på, hvordan det egentlig går med den teknologiske fornyelse og alle de andre ting frem for at bevilge flere penge," siger Erik Bonnerup, formand for det Visionsudvalg, der designede politireformen, til Berlingske Tidende.

Det synspunkt støttes af Kurt Klaudi Klausen, der er professor i offentlig organisationsteori og ledelse på Institut for Statskundskab ved Syddansk Universitet.

"Politikerne er i panik. Nu putter de en masse flere penge i et område, der konstant får tilført massive midler, hver gang der er et problem. Politikerne har ikke indset, at selv om de tilfører penge til systemet, løser de ikke nødvendigvis problemet," udtaler Kurt Klaudi Klausen.

Justitsminister Brian Mikkelsen forstår ikke kritikken, men erklærer sig klar til at lytte til "forstandige folk".

"Men vi gør jo to ting: Vi fortsætter moderniseringen af dansk politi og tuner politiets ledelse ind til år 2008," lyder ministeren svar på kritikken i Berlingske Tidende.

[email protected]


Kilde: