En overdimensioneret joint lavet af hønsetråd og træ vil i dag rulle gennem København på toppen af en traktor. Optrinnet er et led i det, der kaldes "hashrygernes internationale kampdag", hvor kampen gælder en afkriminalisering af stoffet, som over halvdelen af befolkningen har prøvet.
Kravet om legalisering støttes af rusmiddelekspert Henrik Rindom fra Hvidovre Hospital.
"Min oplevelse er, at vi ikke kan komme længere med den forbudspolitik, som regeringen fører nu. Samtidig er der ingen tvivl om, at hash smadrer mange unges liv, og at man væsentligt hurtigere bliver afhængig af det end af alkohol. Derfor kan sårbare unge hurtigt få et problem. Men hash er så tilgængeligt, at de, der vil have det, uden problemer kan få det. Derfor så jeg gerne, at danskerne havde en mere pragmatisk holdning til at finde andre løsninger på problemet," siger han til politiken.dk
Jeppe Rohde, formand for hashrygernes interesseorganisation, Cannabisrådet, mener, at forbuddet har mange uheldige sideeffekter.
"Vi mener, at kriminaliseringen af hash er helt forkert. For den betyder, at miljøet omkring det bliver stadig mere råt, imens der bliver flere og flere penge at tjene på det. Hvis regeringen legaliserede det, kunne den indføre en aldersgrænse og pålægge salget afgifter, som kunne finansiere oplysningskampagner og behandling til misbrugerne," siger han til politiken.dk.