Ekspert: Tolk kan beholde sine to koner

En irakisk tolk skal måske alligevel ikke beslutte, hvilken af sine to koner, han skal lade sig skille fra

Slettet Bruger,

17/05/2008

En irakisk tolk skal måske alligevel ikke beslutte, hvilken af sine to koner, han skal lade sig skille fra. Spørgsmålet er blevet aktuelt, efter at Familiestyrelsen har krævet det dobbelte ægteskæb ophævet, med henvisning til dansk lovgivning. Men den vurdering er forkert, mener en strafferetslig ekspert ifølge Radioavisen.

Den irakiske mand og hans familie, som består af to koner og tre børn, har fået asyl i Danmark, fordi hans samarbejde med danske soldater har bragt dem i fare i hjemlandet.

Ifølge Familiestyrelsen er flerkoneriet i modstrid med den danske ægteskabslov. Vagn Greve, professor i strafferet ved Københavns Universitet, er dog af en anden opfattelse.

Lovligt i Irak
"Ægteskabsloven og straffeloven har de samme formuleringer, nemlig at man ikke har lov at indgå ægteskab," siger Vagn Greve til Radioavisen og påpeger, at der er stor forskel på at indgå ægteskab og at være gift.

Tolken er blevet gift med sine to koner i Irak, hvor flerkoneri er lovligt. Og det ændrer familiens retsstilling i Danmark, mener Vagn Greve.

"Det vil jo også betyde, at vi for eksempel ikke kan have en gæst fra de forskellige lande hvor man anerkender bigamiske ægteskaber, på hotel d'Angleterres fyrstesuite med flere koner, det har vi dog flere gange set i medierne som noget måske lidt kuriøst, men dog ikke noget som nogen har tænkt sig skulle være strafbart," siger han til Radioavisen.

[email protected]

Kilde: