Ekspert: Skæld-ud er synd for teenagere

Slettet Bruger,

07/10/2007

Hvis dit teenagebarn kommer hjem med tøjet lugtende af tåregas og fortæller, at han eller hun lige har været med til ulovligt at besætte andres ejendom, kan det være fristende at skælde ud. Men det skal man lade være med, mener familieterapeut Elin Wilhelmsen. Unge teenagere kan nemlig ikke gøre for det, fortæller hun til Nyhedsavisen.

"Som forældre bliver man ofte alt for vred på den 13-årige, og det er synd. For de mener ikke det, de siger, og som voksen skal man bare lade de grimme ord passere, for præcis som med det lille barn bliver teenageren hurtigt god igen," siger hun.

De fleste forældre hænger fast i en forestilling om teenagere som fornuftige individer, som sagtens kan overskue konsekvenserne af deres handlinger. Men dette er ingenlunde tilfældet, forklarer Elin Wilhelmsen.

"En ung teenager er ustabil. Der sker så meget nyt inden i dem, som gør, at de skiftevis er til stede for så at lukke sig ind i deres egen verden. De kan sagtens lyde voksne og fornuftige, og et øjeblik efter gøre det modsatte og glemme aftaler. Men de gør det aldrig i ond tro," siger Elin Wilhelmsen til Nyhedsavisen.

[email protected]

Kilde: