Ekspert: "Kamphunde" bider ikke mennesker mere end andre hunde

Det kan godt være, at medierne for tiden bugner af historier om påståede "kamphunde", som angriber mennesker, men rent statistisk adskiller disse h...

Slettet Bruger,

04/08/2009

Det kan godt være, at medierne for tiden bugner af historier om påståede "kamphunde", som angriber mennesker, men rent statistisk adskiller disse hunde sig ikke fra alle mulige andre hunderacer, når det gælder antallet af overfald på mennesker. Det fortæller dyrlæge Pernille Hansen til Ritzaus Bureau. Hun har gennem flere år været med i Justitsministeriets særlige "rejsehold" af hundeeksperter, som politiet tilkalder i kølvandet på større overfald.

Rejseholdet består af fire hundesagkyndige på landsplan. Holdet adfærdstester bidende hunde for at vurdere, om dyrene skal aflives, eller om man kan nøjes med en mundkurv.

"Blandt de hunde, jeg har haft med at gøre, så er det ikke muskelhundene, der skiller sig ud som særligt farlige for mennesker. De bider oftere andre hunde, men når det drejer sig om mennesker, så er de ikke farligere end andre store hunderacer som schæfer og rottweiler," fortæller Pernille Hansen til Ritzau.

Hun mener, at den for tiden store fokus på de påståede "kamhunde"-racer føder endnu mere opmærksomhed.

"Politiet reagerer hurtigere på hundeoverfald, hvis det er en såkaldt muskelhund, der står bag. Jeg har før haft flere sager, hvor hunde - der ikke er muskelhunde - har bidt både to og tre gange, før vi bliver involveret," siger Pernille Hansen.

[email protected]

Kilde: