Egyptens præsident langer ud efter muslimske ekstremister

Egyptens præsident, Hosni Mubarak, kritiserede i går i en udtalelse på egyptisk tv ekstreme muslimer for at være medskyldige i, at islam i dag har ...

Slettet Bruger,

19/03/2008

Egyptens præsident, Hosni Mubarak, kritiserede i går i en udtalelse på egyptisk tv ekstreme muslimer for at være medskyldige i, at islam i dag har et dårligt navn i store dele af verden.

"Vi siger til os selv, ærligt og oprigtigt, at der blandt os er folk, der skadede islam, inden ikke-muslimer gjorde det. De, der er i blandt os, har ignoreret det moderate og det tilgivende i islam. Forvrænget omdømmet og givet undskyldninger til de, der skader islam ved at knytte islam til det at være ekstremistisk, terroristisk og tilbagestående," sagde præsidenten ifølge Ritzaus Buerau.

Men han advarede samtidig alle, der krænker muslimernes profet Muhammed, om at deres handlinger kan gøre situationen værre for alle.

"I forbindelse med profetens fødselsdag er krænkelser igen dukket op, skjult bag ytringsfrihed i pressen," sagde præsidenten og forudså, at det kan "føre jer og os ned i en farlig afgrund".

Mubarak sagde ikke, hvem hans bemærkninger er rettet imod. Men i øjeblikket er de danske profettegninger genstand for meget kritik i den muslimske verden.

[email protected]

Kilde: