Egypten vil aflive alle landets svin

I går gik de egyptiske myndigheder i samarbejde med den egyptiske hær i gang med at slagte landets 400

Slettet Bruger,

02/05/2009

I går gik de egyptiske myndigheder i samarbejde med den egyptiske hær i gang med at slagte landets 400.000 svin. Det skriver Kristeligt Dagblad.

Beslutningen om at aflive de mange svin blev truffet samtidig med, at den meget omtalte svineinfluenza har spredt sig fra Mexico til resten af verden. De egyptiske myndigheder fastholder dog, at de mange svin aflives som led i en "generel sundhedsforanstaltning". De egyptiske svin betragtes da heller ikke som årsagen til svineinfluenza.

"Vi benytter muligheden for at løse situationen med de uordentlige svinehold i Egypten," siger Saber Abdel Aziz Galal, der er landbrugsministeriets chef for smittefarlige sygdomme ifølge Kristeligt Dagblad.

Den kontroversielle beslutning støder på markant kritik hos de egyptiske svinefarmere, der oftest er fattige familier med en bestand på 10-20 svin. Svinefarmerne består hovedsageligt af koptere, Egyptens kristne minoritetsbefolkning, og de er bange for, at indgrebet vil ruinere deres økonomi fuldstændig.

Den egyptiske stat har lovet at udbetale en erstatningssum på 1200 kr. pr. svin, men ifølge det egyptiske dagblad al-Masri al-Yom er der mange svinefarmere som ikke har modtaget erstatning. Dagbladet fortæller, at mange svinefarmere derfor forsøger at smugle deres svin ud til ørkenen vest for Kairo for at redde deres svin og privatøkonomi.

[email protected]

Kilde: