Efter alle Venstres kovendinger: Hjort beskylder oppositionen for populisme

Slettet Bruger,

30/10/2007

Alene i den sidste uge op til valget ændrede Venstre kurs på asyl- og klimapolitikken. Og det er bare de seneste eksempler på flankelukning og kurs mod midtervælgerne. Alligevel retter Claus Hjort Frederiksen i dagens Information et skarpt angreb på Helle Thornings Schmidt frieri til Ny Alliance.

"Jeg er ikke en sart sjæl i politik, og jeg har oplevet lidt at hvert i tidens løb. Men det, som SR præsterer i øjeblikket, er for mig fuldstændig fra en anden verden," udtaler Claus Hjort Frederiksen til Information.

Socialdemokraternes valgkampagne, der sætter velfærd frem for skattelettelser, er vanskeligt foreneligt med et regeringsamarbejde med partier, der vil sænke topskatten markant, mener Hjort Frederiksen.

"Der er så groft, at ord ikke beskriver det - det er populisme i 17 potens," siger beskæftigelsesministeren.

Kritiserer radikalt skidt i udlændingepolitikken
Endnu værre for Hjort Frederiksen er dog det radikale kursskifte på udlændingepolitikken:

"Nu har jeg og Rikke Hvilshøj i årevis stået for skud i folketingssalen, hvor vi er blevet beskyldt for at være småracister, for at vi ikke vil indvandrerne det godt, og for at vi vil forhindre, at kærligheden kommer til at blomstre mellem folk. Når man har fulgt den sprogbrug, er det totalt lammende, at partiet pludselig kan leve med 24-års reglen, fordi der øjnes ministertaburetter. Jeg forstår ikke, at S og R kan sige, som de gør nu, uden at rødme."

Den radikale næstformand Morten Østergaard føler sig ikke voldsomt truffet af beskæftigelsesmiinsterens barske bemærkninger. Det er "fin underholdning", mener Østergaard.

"Angrebet er en falliterklæring og skuffelse over ikke at kunne køre en skræmmekampagne. Jeg ved, at Hjort er et følsomt gemyt, men det betyder ikke, at vi skal undlade at kritisere regeringen," svarer Morten Østergaard i Information.

[email protected]

Kilde: