Efter Fogh: Venstre-vælgere vil lige så gerne have Espersen som Løkke

Næsten hver tredje vælger, der i dag stemmer Venstre, finder det meget sandsynligt eller overvejende sandsynligt, at de vil stemme konservativt ved...

Slettet Bruger,

10/09/2008

Næsten hver tredje vælger, der i dag stemmer Venstre, finder det meget sandsynligt eller overvejende sandsynligt, at de vil stemme konservativt ved næste valg, efter at Lene Espersen i går blev valgt til ny politisk leder for partiet, viser en meningsmåling, som Gallup har foretaget for Berlingske Tidende.

Og når statsminister Anders Fogh Rasmussen træder tilbage, så er der i dag lige så mange Venstre-vælgere, der vil have Lene Espersen som statsminister som Venstres egen kronprins, Lars Løkke Rasmussen. Hele 41 pct. af Venstres vælgere foretrækker Espersen som statsminister frem for finansminister Lars Løkke Rasmussen. Kun 40 pct. af Venstre-vælgerne peger på ham.

Lene Espersen ønsker ikke at kommentere på hendes statsministerambitioner, men de Konservatives gruppeformand, Lars Barfoed, deltager gerne.

"For år tilbage havde vi jo en konservativ statsminister, og man kan sagtens forestille sig, at den situation opstår igen," siger han til Berlingske Tidende.

[email protected]

Kilde: