EU vil have Danmark til at lægge moms på godgørenhed

Staten skal også have sin andel af overskuddet, når organisationer som Røde Kors, Folkekirkens Nødhjælp og Blå Kors sælger genbrugstøj for at skaff...

Slettet Bruger,

27/06/2008

Staten skal også have sin andel af overskuddet, når organisationer som Røde Kors, Folkekirkens Nødhjælp og Blå Kors sælger genbrugstøj for at skaffe penge til godgørende formål. Det mener EU-Kommissionen, som ifølge Kristeligt Dagblad har sendt en såkaldt åbningsskrivelse til Danmark, hvori den påpeger, at momsfritagelsen af det godgørende salg strider mod EU's momsdirektiv.

"Al handel skal være underlagt moms, det er det mest rimelige. Og vi er bange for, at den danske undtagelse fra direktivet er for vidtrækkende," siger pressechef Michael Vedsø fra EU-Kommissionens kontor i København til Kristeligt Dagblad.

EU har en egeninteresse i, at staterne opkræver mest muligt i moms, for omkring en femtedel af unionens budget afregnes efter momsindtægterne i medlemslandene.

Generalsekretær Jens Erik Rasmussen fra Blå Kors Danmark er nedslået over beskeden om EU-Kommissionens momskrav.

"Det er rigtig ærgerligt, hvis der skal lægges moms på genbrugstøjet. Det vil være noget af et tilbageslag for os. Rent økonomisk kommer det til at betyde flere millioner for os. Og i sidste ende går det ud over de socialt udsatte grupper, som vi hjælper," siger Jens Erik Rasmusssen til Kristeligt Dagblad.

[email protected]

Kilde: