EU vil gøre op med det danske spillemonopol

EU-Kommissionen er på vej med et sagsanlæg imod den danske stat, fordi den har tildelt Danske Spil et monopol på pengespil i Danmark

Slettet Bruger,

01/04/2008

EU-Kommissionen er på vej med et sagsanlæg imod den danske stat, fordi den har tildelt Danske Spil et monopol på pengespil i Danmark. Det oplyser Karin Riis-Jørgensen, Venstres gruppeformand i Europa-Parlamentet, til Berlingske Tidende. Angiveligt vil det ske allerede inden sommerferien.

Ifølge Karin Riis-Jørgensen har den ansvarlige EU-kommissær, Charlie McCreevy, over for hende har gjort det klart, at Kommissionens holdning er klar, når det gælder forholdene på det danske spillemarked.

"Så kan vi forhåbentlig få skabt lige muligheder for spiludbydere i Danmark," siger Riis-Jørgensen til Berlingske Tidende.

Kommissærens kontor bekræfter ifølge Ritzaus Bureau, at en sagliste med en række medlemslande, som med deres spillelovgivning forbryder sig mod EU's regler, er ved at blive udarbejdet, og at de lande, som kommissionen rejser sag mod, bliver offentliggjort sidst på ugen. Indtil videre vil man dog ikke bekræfte, om sagen mod Danmark langt om længe kommer for retten.

Regeringen synes dog allerede at have taget konsekvenserne af en forestående retssag og vil nu igangsætte en undersøgelse af konsenvenserne af en liberalisering af spillemarkedet, skriver Jyllands-Posten. Ifølge avisens oplysninger kan det ende med et licenssystem, hvor både Danske Spil og et antal udenlanske spilleselskaber får lov at udbyde spil mod til gengæld at forpligte sig til at overholde skrappe regler for at begrænse risikoen for ludomani. Derudover skal der betales en afgift, så staten stadig har en portion tipspenge at dele ud af.

EU-Kommissionen har i flere år haft kik på statslige spillemonopoler rundt omkring i Europa, og i løbet af de seneste måneder har Kommissionen indledt en række sager mod medlemslande som Holland, Grækenland, Sverige og Tyskland. Nu står Danmark så for tur.

Den danske spillelovgivning gør det også ulovligt at reklamere for udenlandske spil, som kan tilgås via nettet, mens Danske Spil reklamerer heftigt på både tv, net og i aviser.

[email protected]

Kilde: