EU vil ensrette mobilt tv-format

Slettet Bruger,

30/11/2007

Alle ved, at krumme agurker er et onde. Derfor er agurkers form standardiseret af EU. Det samme gør sig gældende for en lang række andre områder indenfor EU, og nu er turen kommet til fjernsyn på mobiltelefonen.

EU har valgt at lægge sig fast på den standard, der hedder DVB-H (Digital Video Broadcast - Handheld), der støttes af mobiltelefonproducenterne Nokia og Samsung og nyder stor udbredelse i Europa.

"DVB-H vil blive udgivet på Kommissionens liste over godkendte EU-standarder," meddeler kommissionsledelsen i en pressemeddelse.

I Asien og USA nyder to andre teknologier, DMB og MediaFlo, større tilslutning.

Årsagen til Kommissionens manglede tilslutning til konkurrence mellem forskellig standarder skal ifølge Kommissionen findes i et ønske om at undgå et "en fragmentering af markedet".

Lande skal "bakke op om og opmuntre"
"DVB-H vil blive sat på Kommissionens liste over officielle EU-standarder. Heraf følger, at alle EU-medlemslande skal bakke op om og opmuntre til brugen af DVB-H, når mobile TV-tjenester lanceres, så man undgår en fragmentering af markedet, stordriftsfordele og deraf følgende tjenester og udstyr, som er til at betale," skriver Kommissionen.

EU's telekommisær, Viviane Reding, siger til Reuters, at dette er "den eneste vej at gå", og tilføjelsen af DVB-H til Kommissionens liste vil de facto gøre den til eneste standard for EU.

Der er dog enighed blandt EU-medlemslandenes ministre på teleområdet om, at DVB-H-standarden ikke skal være krav, men at alle standarder skal være lovlige.

[email protected]

Kilde: