EU vil drive bankvirksomhed - 100 millioner euro til nye iværksættere

EU-Kommissionen fremsatte i går et forslag om at yde løn til ledige, der ønsker at oprette egen virksomhed

Slettet Bruger,

04/07/2009

EU-Kommissionen fremsatte i går et forslag om at yde løn til ledige, der ønsker at oprette egen virksomhed. De såkaldte mikrokreditter vil til en begyndelse have et budget på 100 millioner euro. Det skriver erhvervsbladet.dk.

"Finanskrisen har sat en stopper for kreditgivningen til personer, der ønsker at starte eller udvikle deres egen virksomhed. I den nuværende lavkonjunktur ønsker vi at give ledige en ny start ved at lette adgangen til kredit i forbindelse med etablering eller udvikling af nye virksomheder. Vi ønsker at hjælpe de små virksomheder med yderligere udvikling på trods af krisen," sagde Vladimir Spidla, kommissær for beskæftigelse, sociale anliggender og arbejdsmarkedsforhold, ifølge erhvervsbladet.dk ved fremlæggelsen af initiativet.

Mikrokreditterne skal efter planen være på under 25.000 euro og være målrettet arbejdsløse eller lønmodtagere i risikozonen for at modtage en fyreseddel. Men det politiske system risikerer at brænde nallerne, hvis de giver sig i kast med bankvirksomhed, advarer CEPOS' cheføkonom Mads Lundbye Hansen.

"Det er meget betænkeligt, at EU er ved at etablere en bank, som skal finansiere projekter for arbejdsløse, som ikke kan skaffe lån i banken. Når de ikke kan få lån andre steder, er det fordi de projekter er meget risikable, så det er meget sandsynligt, at mange af de projekter vil gå konkurs og ende med en regning til skatteborgerne," siger han til erhvervsbladet.dk.

Hvis forslaget bliver godkendt på EU's ministerrådsmøde, forventes mikrokreditterne at blive tilgængelige fra næste år.

[email protected]

Kilde: