EU vil bruge 3,7 mia. kr. på at reklamere for landbrugsstøtte og EU

EU-Parlamentet har netop besluttet at støtte, at der bruges 3,7 mia

Slettet Bruger,

26/03/2009

EU-Parlamentet har netop besluttet at støtte, at der bruges 3,7 mia. kr. på at opkøbe fødevarer og uddele dem til de fattige i EU. Betingelsen er dog, at der er tale om fødevarer produceret i EU, og at EU fremstår som den glade giver.

Baggrunden for forslaget er, at forhindre EU-modstanden i at brede sig. Det fremgår af forslagets bemærkninger, hvori det hedder:

"Bortset fra de fordele, der er forbundet med uddelingen af fødevarer, såsom begrænsning af fattigdommen blandt Unionens dårligst stillede borgere, ændrer uddelingen endvidere deres forhold til og holdning over for Den Europæiske Union og den fælles landbrugspolitik. Derfor vil ethvert forsøg på at opgive programmet eller begrænse dets finansielle ressourcer kunne resultere i en mere negativ holdning blandt befolkningen og dermed øge antallet af euroskeptikere."

Tiltaget møder kritik fra Søren Søndergaard, medlem af EU-Parlamentet for Folkebevægelsen mod EU.

"EU-eliten kaster om sig med milliarder af skatteydernes penge for at gøre EU spiselig for befolkningen. Men det eneste det fremkalder er kvalme," siger Søren Søndergaard.

[email protected]

Kilde: