EU truer med boykot af Durban II

EU stiller nu et sidste ultimatum til de deltagende lande i FN's racismekonference, Durban II: Den anti-israelske hetz skal stoppes og der må ikke ...

Slettet Bruger,

17/03/2009

EU stiller nu et sidste ultimatum til de deltagende lande i FN's racismekonference, Durban II: Den anti-israelske hetz skal stoppes og der må ikke stilles spørgsmålstegn ved ytringsfriheden. Ellers deltager EU ikke i konferencen. Det skriver Berlingske Tidende og Ritzau.

USA, Canada, Israel og Italien har allerede besluttet at boykotte konferencen, som særligt OIC, Organisationen af Islamiske lande, har forvandlet til en smædekampagne mod Israel og ytringsfriheden. Det forsøger EU for sidste gang at stoppe.

"Vi vil nu levere et papir med de europæiske synspunkter til vores folk i Geneve. Hvis det papir imødekommes, så bliver vi i processen," siger udenrigsminister Per Stig Møller til Ritzau.

Dette betyder omvendt også, at EU vil boykotte konferencen, hvis synspunkterne ikke respekteres og efterleves.

"Min vurdering er, at vi går alle sammen, eller at vi bliver alle sammen," siger Per Stig Møller til Ritzau.

Det foreliggende slutdokument til konferencen angriber Israel meget hårdt og ensidigt samt udtrykker klare ønsker om stramninger i ytringsfriheden for at forhindre krænkelser af religion. Disse to forhold kritiseres af EU i deres ultimatum, og Per Stig Møller håber ifølge Berlingske Tidende, at EU kan samle opbakning fra de ulande, som ikke deler OICs holdninger. Ellers bliver EU-landene væk.

[email protected]

Kilde: