EU skjuler oplysninger om vildledende rejser

Slettet Bruger,

19/11/2007

"Vi har en liste med firmaer, som forsøger at snyde dig. Men du må først få listen at se om fire måneder." Sådan lyder beskeden fra EU-Kommissionen, der har offentliggjort en undersøgelse, der udråber 226 europæiske netrejsebureauer som brugere af ufine markedsføringsmetoder, herunder 25 henvendt til danske forbrugere. Men EU vil ikke fortælle forbrugerne, hvilke rejsebureauer, de skal gå uden om, før om fire måneder. Det beretter Berlingske Tidende.

Bestiller man en internetbillet hos de brådne kar i rejsebranchen, risikerer man at skulle betale mere end det, som billetten tilsyneladende kostede på hjemmesiden. EU-Kommissionens hemmelighedskræmmeri møder kritik fra Forbrugerrådet.

"Når EU går stort ud med, at der er store problemer med forbrugerbeskyttelsen i denne branche, så er det dybt urimeligt, at vi ikke må få at vide, hvem der vildleder. Både over for de selskaber, der har rettet ind, som nu også bliver ramt af mistanke, og over for de forbrugere, der skal købe flybilletter," siger chefkonsulent Benedicte Federspiel til Berlingske Tidende.

"De skal have en chance"
EU-kommissæren for forbrugerbeskyttelse, Meglane Kuneva, mener at de pågældende firmaer skal have en chance for at bringe orden i sagerne. Ifølge EU-Kommissionens repræsentation i København, at undersøgelsen blot er et hurtigt tjek af branchen, og at der derfor kan være "gode forklaringer" fra nogle af synderne.

Men den forklaring køber man ikke i Forbrugerrådet.

"Når EU-Kommissionen i sin pressemeddelelse siger, at de i et helt konkret antal tilfælde har påvist ureglementerede oplysninger på websites, så køber jeg ikke undskyldningen om, at undersøgelsen ikke skulle være grundig nok. Det er bare en efterrationalisering nu, hvor de begynder at blive kritiseret," siger Benedicte Federspiel til Berlingske Tidende.

[email protected]

Kilde: