EU mindsker bureaukratiet for erhvervslivet

Slettet Bruger,

11/07/2007

Europa-Parlamentet vedtog for kort tid siden at afskaffe kravet om, aktieselskaber er tvunget til at bruge en revisor som vurderingsmand, når aktionærers bytteforhold skal fastsættes, ved sammenlægninger eller opsplitninger af selskaber. Det skriver erhvervsbladet.dk. Den bureaukratiske lettelse bliver vel modtaget af erhvervslivet.

"Lempelsen er et rigtig godt eksempel på de principper, som burde gælde, når EU vedtager lovgivning for erhvervslivet. Hvis alle implicerede parter - i dette tilfælde aktionærerne - kan blive enige om, at det ikke er nødvendig med en uvildig rapport, er der ingen grund til at have et stift lovkrav om, at der skal udarbejdes en rapport," siger Sune K. Jensen, konsulent i Dansk Industri.

Også revisorerne, der ellers kan miste indtægter med de nye regler, har forståelse for de europæiske lovgivere.

"Det er en fornuftig lempelse, som især vil gavne mindre aktieselskaber med en begrænset aktionærkreds og koncerner, som ofte foretager interne ændringer i selskabsstrukturen," siger Peter Gath, leder af faglig afdeling og partner i revisionshuset KPMG.

Vigtig signalværdi
EU-kommisionen har beregnet at virksomheder, der fravælger vurdering af bytteforholdet mellem aktionærer, kan spare gennemsnitligt 25.000 kr. Ikke mange virksomheder ventes at benytte de nye muligheder, men lovændringen er alligevel et godt tegn fra EU, mener man i Erhvervs- og Selskabsstyrelsen.

[email protected]

Kilde: