EU lægger sag an mod det danske spillemonopol

Som forudset i længere tid bliver Danmark nu trukket i retten af EU-Kommissionen , fordi statens forbud mod konkurrerende virksomheder til Danske S...

Slettet Bruger,

23/05/2008

Som forudset i længere tid bliver Danmark nu trukket i retten af EU-Kommissionen , fordi statens forbud mod konkurrerende virksomheder til Danske Spil ifølge Kommissionen er i strid med reglerne i EU's indre marked. Det skriver business.dk.

Sagen indledes 4. juni, hvor EU også rejser sag mod Sverige og Ungarn for lignende krænkelser af EU-regler, oplyser Karin Riis-Jørgensen, Venstres gruppeformand i Europa-Parlamentet.

"Jeg havde et møde med EU-kommissær Charlie McCreevy mandag aften i Strasbourg, hvor han bekræftede over for mig, at det er sådan sagen ligger," siger Riis-Jørgensen til Business.dk.

Karin Riis-Jørgensen har forfulgt sagen i flere år, og hun er glad for sagsanlægget.

"Vi ser flere og flere spille på internettet hos udenlandske udbydere. Det betyder, at Danmark går glip af indtægter og dermed støtte til idræt og kultur. Danske Spil oplever nedgang og deler færre og færre penge ud til dansk idræt. De penge skal tilbage til Danmark ved at lave en model, hvor udenlandske spil­udbydere skal betale for en spillelicens plus en afgift til den danske stat,"siger Karin Riis-Jørgensen.

Skatteminister Kristian Jensen har allerede bebudet en undersøgelse af, hvad konsekvenserne af en liberalisering af den danske spillelov vil være.

[email protected]

Kilde: