EU kræver ligestillingsorgan i Danmark

EU-Kommissionen vil nu lægge særlig vægt på, at Danmark ikke har oprettet et uafhængigt organ, der kan overvåge ligestillingen herhjemme, skriver N...

Slettet Bruger,

27/11/2008

EU-Kommissionen vil nu lægge særlig vægt på, at Danmark ikke har oprettet et uafhængigt organ, der kan overvåge ligestillingen herhjemme, skriver Nyhedsbrevet 3F.

Danmark er længe blevet kritiseret for ikke at have et uvildigt organ, der holder øje med, hvordan det går med ligestillingen mellem mænd og kvinder herhjemme.

EU rejste dette kritikpunkt tilbage i marts 2007. Regeringens svar på kritikken var, at Danmark opfylder loven, men at opgaven med at overvåge ligestillingen blot bliver foretaget af andre organer, nemlig Ligestillingsnævnet, Kvinfo og Institut for Menneskerettigheder.

Men hverken Kvinfo eller Institut for Menneskerettigheder er enige i, at de kan udfylde den funktion, Kommissionen kræver. Og det har de skriftligt gjort opmærksom på.

"Når nu både Kvinfo og Menneskerettighedscentret ikke lever op til det her, så er det simpelthen for dårligt, at regeringen ikke får fingeren ud og får lavet det organ. Det er noget, alle andre EU-lande har," siger Britta Thomsen, medlem af EU-Parlamentet for Socialdemokraterne, til Nyhedsbrevet 3F.

[email protected]

Kilde: