EU-traktat forhandlet færdig

Slettet Bruger,

19/10/2007

Efter lange forhandlinger lykkedes det i nat politikerne at komme til enighed om den nye EU-traktat, den såkaldte reformtraktat.

"De udestående spørgsmål er løst, og nu er der enighed om reformtraktaten," sagde statsminister Anders Fogh Rasmussen (V), ifølge Berlingske Tidende, da han ved et-tiden i nat kom ud fra forhandlingerne.

Ifølge traktaten skal EU fra nu af have en fast formand, og med flertalsafgørelser er det blevet umuligt for små medlemslande at nedlægge veto. Det møder kritik fra EU-parlamentsmedlem for Folkebevægelsen mod EU Søren Søndergaard.

Krav om afstemning
"Der er nu taget et stort skridt i retning af en centraliseret og militariseret EU-stat. På over 60 nye områder overføres magt fra de enkelte landes parlamenter til flertalsafgørelser i EU og alle lande forpligtiger sig til at øge deres militære kapacitet," siger Søren Søndergaard.

Han mener, at traktaten indholdsmæssigt er identisk med den traktat, som blev forkastet i Frankrig og Holland, og som statsministeren lovede en folkeafstemning om. Derfor bør den nye traktat også lægges ud til folkeafstemning, siger han.

[email protected]

Kilde: