Dyrt med kvinder i bestyrelsen

Slettet Bruger,

03/07/2007

Det koster på bundlinjen for virksomheder, hvis der er for mange kvinder i bestyrelsen, viser ny forskning blandt knap 2.000 amerikanske virksomheder.

"Jeg ville virkelig ønske, at det ikke var sådan. Da jeg gik i gang med projektet, var det faktisk i håb om at finde det modsatte resultat," siger den kvindelige forsker Reneé Adams, som har stået for undersøgelsen, til Dagens Næringsliv i Norge.

Netop i Norge vækker undersøgelsen en del opsigt, fordi man der har vedtaget en lov om, at 40 procent af alle bestyrelsesposter skal besættes af kvinder. Men Reneé Adams forskning bekræftes af professor Øivind Bøhren fra Handelshøjskolen BI i Oslo, som også har forsket på området.

"Den økonomisk set bedste kønsbalance må vi antage fandtes før kvoteringsreglerne blev vedtaget," siger Bøhren, som dog alligevel synes, det er værd at have kønskvotering - hvis man som Norge har råd:

"Derfor må vi hellere sige, at kønskvoteringer i de norske bestyrelser er prisen værd, fordi ligestilling er helt grundlæggende i den nordiske samfundsmodel, og fordi Norge er så rigt."

OBO

Kilde: