Dyrlægeformand: "Der findes simpelt hen ikke farlige hunderacer"

De danske dyrlæger vil hverken have lod eller del i at skulle afklare, om en hund er en kamphund, eller om den tilhører den ene eller den anden rac...

Slettet Bruger,

08/09/2009

De danske dyrlæger vil hverken have lod eller del i at skulle afklare, om en hund er en kamphund, eller om den tilhører den ene eller den anden race, meddeler Dyrlægeforeningens formand, Arne Skjoldager, nu ifølge berlingske.dk. Dermed står justitsminister Brian Mikkelsen uden fagpersoner til at håndhæve det kommende forbud mod bestemte hunderacer, som han har proklameret.

"Racer kan vi ikke bestemme, medmindre ejeren selv fremlægger en stamtavle. Sådan hundeejere imellem kan man jo altid blive enige om, at en hund 'minder om' en schæfer eller 'har træk fra' en rottweiler, men det er ren hyggesnak, og det holder ikke en meter i retten," siger Arne Skjoldager til berlingske.dk.

Han mener oven i, at hele grundlaget for den megen snak om "kamphunde", som skulle være særligt farlige for omgivelserne, er rent sludder.

"Der findes simpelt hen ikke farlige hunderacer. Det er den enkelte hund, der kan opdrages til at være aggressiv. Problemet er i den anden ende af hundesnoren, og hvis man forbyder de dårlige ejere at få en bestemt hunderace, så finder de jo bare nogle andre hunde," siger Arne Skjoldager og fortsætter:

"Alle hunde kan bide, det ligger i deres natur. Når en stor og stærk hund bider, kan den selvfølgelig gøre mere skade end en dværgpincher, men vi har ikke kunnet finde tal, som giver et entydigt billede af større aggressivitet hos bestemte hunderacer. Så skulle vi forbyde alle store hunde, fordi de alle kan opdrages til at være farlige."

Dyrlægeformanden opfordrer i stedet til, at den nuværende hundelov faktisk håndhæves:

"Grundlæggende mener vi ikke, at der er behov for en ny hundelov, højst om nogle småjusteringer af den gamle. Man skal frem for alt begynde at bruge loven noget mere," siger Arne Skjoldager til berlingske.dk.

[email protected]

Kilde: