Dyremose: Økonomisk nedtur skyldes regeringens sløvhed med reformer

Når dansk økonomi står overfor en meget ringe vækst i de kommende år, så skyldes det regeringens sløvhed med at reformere opkrævningen af skat og u...

Slettet Bruger,

01/08/2008

Når dansk økonomi står overfor en meget ringe vækst i de kommende år, så skyldes det regeringens sløvhed med at reformere opkrævningen af skat og udbetalingen af overførselsindkomster, mener den tidligere TDC-boss Henning Dyremose, der var konservativ finansminister i Schlüters borgerlige regeringer mellem 1989 til 1993. Det skriver dagbladet Børsen.

"Jeg synes ikke, at regeringen har vist det nødvendige politiske lederskab. Den opgangskonjunktur, vi har været i, har givet en helt enestående mulighed for at ændre gennemgribende på eksempelvis vores dagpengesystem. Og man burde have lavet en ambitiøs skattereform meget tidligere. Nu er der ved at være en forståelse for reformer, men det er i virkeligheden alt for sent. Det ekstra udbud af arbejdskraft, som en sænkning af topskatten vil give, har der været brug for i årevis. Det betyder, at vi har misset muligheden for at eksportere mere i den private sektor og skaffe flere penge til Danmark," siger Henning Dyremose til Børsen.

Regeringens skattekommission barsler med et oplæg til februar, og en reform ventes tidligst at træde i kraft fra 2010. For arbejdsmarkedskommissionen er horisonten endnu længere.

[email protected]

Kilde: