Dyremose: Vælgerne belønner os for vores skattepolitik

Slettet Bruger,

13/11/2007

Af Thomas Breitenbach Jensen

De Konservative ser i alle exit-polls ud til at få et godt valg. Ifølge tidligere skatteordfører Charlotte Dyremose, der afbrød sin barsel for at føre valgkamp, skyldes det først og fremmest, at de Konservative har været faste i kødet på skatteområdet.

Det ser ud til at vælgerne belønner jer, hvad belønner de jer for?
"Der er ingen tvil om, at de belønner os for, at vi holder fast i, at vi skal have sænket skatten på arbejde, og så tror jeg også godt, at de ved, at vi er det parti, der for det første ikke kun vil lave omlægninger, men reelle skattelettelser, og derudover at vi har et samlet partiprogram, så man ved, hvor man har Det Konservative Folkeparti," siger hun til 180Grader.dk med slet skjult reference til Ny Alliance, og fortsætter: "Og vi er ikke det parti, der har været ude og lave kovendinger i denne her valgkamp."

Noget tyder lige nu på, at VKO-flertallet kan fortsætte, og at Ny Alliance dermed ikke kommer til at have afgørende indflydelse. Hvad er din holdning til det?
"Nu er det jo lykkes os før at få skattelettelser uden Ny Alliance. Jeg sagde det i første valgperiode, jeg var i Folketinget, jeg sagde det i den anden valgperiode, og der var ingen, der troede på mig, før det lykkedes. Og det kommer også til at lykkes i den næste valgperiode. Med eller uden Ny Alliance."

Du er på barsel lige nu, men når du vender tilbage til Folketinget, hvad skal der så ske?
"Der skal ske en hel masse allerede nu. Nu skal vi jo lige have fundet ud af det med ordførerskaber og regeringsgrundlag og den slags ting, og det løber jeg ikke fra. Men så skal jeg lige have en lille pause, og så skal der ske en masse ting. Blandt andet skal vi lige finde ud af, hvilken skattelettelse vi skal have i denne her valgperiode."

Det Konservative Folkeparti har et mål om maksimalt 50% i skat, hvornår tror du realistisk, at I kan nå det mål?
"Det kommer jo an på, hvor mange mandater Det Konservative Folkeparti får. Foreløbig er vi gået et par stykker frem, efter vi lavede den første lettelse af skatten, hvis nu vi går et par stykker frem igen, jamen så har vi vel brug for et par borgerlige valgperioder endnu, så skulle den være der," siger Charlotte Dyremose til 180Grader.dk, inden hun går op for at se om yngste skud på stammen er faldet i søvn i faderen varetægt.

Da interviewet blev foretaget, stod de Konservative til en fremgang på 2 mandater til 20. I senste exit-poll fra Epinion kl. 21:51 er partiet nede på valgresultatet fra 2005, altså 18 mandater.

[email protected]

Kilde: