Druk-regler for unge hjælper

Slettet Bruger,

02/06/2007

Mange forældre vil ikke opstille regler for podernes opførsel i nattelivet. Man bliver upopulær og de unge bryder dem bare alligevel, lyder det fra mange forældre. Men det er forkert, viser en undersøgelse fra Københavns Universitet. Det kan godt være, at man bliver upopulær, men hvis man opstiller regler for, hvornår teenagebørn skal komme hjem, overholder de dem faktisk.

"Når forældrene kommunikerer klart, at de unge skal være tidligt hjemme, oftest omkring klokken 24-01, begrænser det de unges drikkeri. De unge synes ikke, det er fedt, at der er regler, men de respekterer det i høj grad. Det handler om en gensidig respekt og om, at familien skal fungere," siger ph.d.-studerende Jeanette Østergaard til Nyhedsavisen.

Det hjælper også at sætte grænser for, hvor mange genstand de unge må indtage, siger Jeanette Østergaard. Hvis man fortæller de unge, at de kun må drikke to øl, kan det godt være, at de drikker fire. Men hvis de slet ikke har en grænse, er det måske 15 øl, der ryger indenbords.

Jeanette Østergaard advarer dog mod at opstille for skrappe regler, da det kan give børnene problemer med at være med i fællesskabet.

"De, der har meget strenge regler, har det svært i klassen og med at opretholde et netværk. Opfattelsen er, at den måde, man er ung på, er ved at feste og drikke. Det nytter at sætte grænser, men man skal ikke være urimelig, for det kan have sociale konsekvenser."

mkr

Kilde: