Drop nummerpladen på fronten og undgå fartbøder

Slettet Bruger,

04/06/2007

Det kan betale sig at undlade at have nummerplade på forsiden af bilen, hvis man kan lide at køre stærkt. Politiet oplever i stigende grad, at biler uden nummerplader suser lige forbi fartfælderne. Tilbage står politiet med en lang næse, for det eneste fælden kan nå at registrere, er den høje fart.

"Ofte ser vi først, at en bilist mangler sin nummerplade, når vi kommer kørende imod ham på patrulje. Og det er altså svært at nå at vende bilen og fange bilisten, inden han er væk igen," siger Kristian Thomsen, leder af Østjyllands Politi til Nyhedsavisen.

Hvis man bliver taget i at køre blot 15 km/t. over den tilladte grænse i byzone scorer man en bøde på 1.500 kr. og et klip i kørekortet. Hvis man derimod bliver taget med manglende nummerplade, koster det en bøde på 500 kr.

Færdselspolitiet har nu reageret på de mange pladeløse bilister ved at indføre manuelle kameraer i vognene, som betjentene selv skal udløse, hvis de ser en bil uden forreste nummerplade.

"Men det kræver, at man har en meget, meget opmærksom betjent i vognen, der når at opdage det og tage billedet, inden bilisten er væk igen. Og det kan godt være svært, når de i forvejen kører for stærkt," vurderer Kristian Thomsen.

1 % af de biler, som bliver registreret i fartfælderne, mangler forreste nummerplade, siger tallene fra Rådet for Større Færdselssikkerhed.

Kilde: