Donorshow var fup

Slettet Bruger,

02/06/2007

Det hele var fup. Den døende kvinde, der havde udloddet sin nyre væk, var en skuespiller. De tre deltagere var rigtige nyrepatienter, men havde indvilliget i at medvirke for at skabe opmærksomhed om manglen på organer. Politikere og medier i hele Europa har fordømt det hollandske show, som nu viser sig at være opdigtet. Afsløringen kom, netop som den døende kvinde, Lisa, skulle beslutte, hvem af deltagerne der skulle have hendes nyre.

Ib Gaarde-Nissen, formand for Transplantationsgruppen, var en af de eneste i Danmark, der var positiv overfor programmet. Han mener, at det er lykkedes folkene bag at sætte donation på dagsordenen.

"
Programmet er blevet modtaget helt utroligt herhjemme, og politikere har stået i kø for at skælde ud på det. Vi har hele tiden sagt, at vi ikke ville udtale os om showet, før vi havde set det, men at vi meget gerne ville tale om manglen på organdonorer," siger han til Nyhedsavisen.

Ifølge Ib Gaarde-Nissen har 15.000 hollændere tilmeldt sig donorregistret siden i går aftes.

"
Jeg håber selvfølgelig på en afsmittende virkning i Danmark. Jeg synes, at programmet har sat en tyk streg under, at 650 danskere står på en venteliste og risikerer at dø, hvis de ikke får et organ. "

mkr

Kilde: