Don Ø: Stop klynkeri om ligestilling

Slettet Bruger,

21/08/2007

Flemming Østergaard er træt af at høre kvinder brokke sig over, at de ikke får jobs i erhvervslivet. FCK-direktøren, der i folkemunde også kaldes Don Ø, mener ikke, at det er mandschauvinistiske chefer, der forhindrer karrierekvinder i at blive forfremmede.

"Kvinder har den urimelige ulempe, at de ifølge naturen føder vores børn. Det er et faktum. Det kan godt være, at der ikke er nogen, der kan lide at snakke om det, men spørgsmålet er, hvordan man planlægger det i familien. En af mine sønner havde i gamle dage seks forskellige klasselærere på fem år, fordi hans oprindelige klasselærer fik børn. Så skal man lade være med at blive klasselærer," siger han til Nyhedsavisen.

Klynkeri, nej tak
Flemming Østergaard mener ikke, at det er udtryk for ligestilling at ansætte kvinder, bare fordi de er kvinder - snarere tværtimod. Når han sidder over for en ansøger, er det deres evne til at bestride jobbet, der er i højsædet.

"Der er mange, der mener, at det er en god idé at få flere kvinder i bestyrelsen for at få flere bløde holdninger. Det er bullshit. Der er for mange kvinder, som går igen i bestyrelser, fordi der ikke er andre. Hvis de ikke er kvalificerede, skal de ikke ind. Jeg har selv ansat mange kvinder, og jeg er ligeglad, om det er en kvinde, en mand, en kineser, en sort eller en hvid - hvis vedkommende er kvalificeret, så ansætter jeg personen. Hvis de ikke er kvalificerede, tager jeg dem ikke. Det er klynkeriet, jeg er træt af."

[email protected]

Kilde: