Dom i Vollsmose-sagen: 11 års fængsel

Slettet Bruger,

24/11/2007

I går faldt der endelig dom i terrorsagen fra Vollsmose. Efter 30 retsmøder og utalilige skriverier, der seneste har haft fokus på PETs agent i den gruppe, der stod tiltalt i sagen, nåede Østre Landsret fredag til en afgørelse. 11 års fængsel blev det til for såvel den 34 årige statsløse palæstinenser Mohammed Zaher som den 22-årige kurdiske iraker Ahmed Khaldahi. En 32-årig konverteret dansker Abdullah Andersen fik en dom på 4 år, mens en 19-årig statsløs palæstinenser blev frifundet. Det skriver Berlingske Tidende.

Gruppen har blandt andet downloadet bombemanualer, eksperimenteret med fremstilling af bomber, omtalt bombemål i Danmark og opfordret til hævn over Danmark og mord på Jyllands-Postens Muhammedtegninger. Og der var da også tilfredshed hos anklagemyndigheden over dommene, der også ses som en blåstempling af PET og deres arbejdsmetoder.

"Politiet og PET har været under skarp beskydning under hele sagen, men har stået distancen," sagde vicestatsadvokat Kirsten Dyrmann efter afgørelsen ifølge Berlingske Tidende.

Den vurdering deles af den svenske terrorekspert Magnus Ranstorp, der fra sin plads på det svenske forsvarsakademi har fulgt den danske sag tæt.

"Dommen har en kraftfuld signaleffekt om, at PET's brug af civile agenter var i orden. Men den betyder ikke, at de får carte blanche til brug af agenter, for agenter skal selvfølgelig bruges korrekt, og PET må stadig vurdere fra sag til sag, hvordan de vil bruge den slags," siger Ranstorp til Berlingske Tidende.

Han tror dog samtidig at den megen kritik, der har været af PET's brug af agenter i den senere tid vil få efterretningstjenesten til at stramme op på deres procedurer i brugen af civile agenter.

[email protected]


Kilde: