Dobbeltbeskatning på kant med internationale regler

Slettet Bruger,

04/05/2007

Den danske stat stiller forhindringer i vejen for danskere, der vil benytte sig af udenlandske pensionsselskaber. Det er ulovligt, siger en dom fra EU, og skatteministeriet skal nu ændre reglerne, så udenlandske pensionsselskaber kan konkurrere på lige vilkår med danske pensionsselskaber. Men reglerne for udbetaling af pension balancerer på kanten af international lovgivning, mener skatteekspert og partner i revisionsfirmaet Grant Thornton, Hanne Søgaard Hansen:

"Vi har dobbeltbeskatningsaftaler med nogle lande, der slår fast, at det alene er pensionsselskabets hjemland, der kan indkræve skat ved udbetalingen af pension. Alligevel lægger det nye lovforslag op til, at den danske stat også i disse tilfælde skal have en bid af kagen," siger hun til Berlingske Business.

Skatteminister Kristian Jensen (V) har ikke ønsket at forholde sig til Hanne Søgaard Hansens kritik, men ministerens pressechef, Peter Høyer, siger til Berlingske Business, at man kigger nærmere på alle bemærkninger, når lovforslaget officielt bliver sendt til høring.

Kilde: