Dobbelt så mange anmeldelser af vold begået af børn

På bare syv år, fra 2000 til 2007, er antallet af politianmeldelser om vold begået af børn mere end fordoblet, viser en ny rapport om ungdomskrimin...

Slettet Bruger,

26/08/2008

På bare syv år, fra 2000 til 2007, er antallet af politianmeldelser om vold begået af børn mere end fordoblet, viser en ny rapport om ungdomskriminalitet, som Justitsministeriets Forskningsenhed står bag. Det skriver Nyhedsavisen.

Stigningen gælder både den simple og den meget alvorlige vold. Det samlede anmeldelsestal for vold begået af børn i alderen 10-14 år er steget fra 207 i år 2000 til 546 i år 2007.

Ifølge chefen for Justitsministeriets Forskningsenhed, kriminolog Britta Kyvsgaard, er det ikke til at sige, om tallene er udtryk for, at der er kommet flere børn, der begår vold. Den mulighed foreligger også, at voldstilfældende bare bliver anmeldt oftere i dag end for syv år siden.

Men forskning fra kriminolog Flemming Balvig viste for to år siden, at der blandt unge kriminelle gengangere blev begået betydeligt mere vold i 2005 end i 1999, og ude hos politiet er oplevelsen også, at de nye tal dækker over en reel stigning. Ikke i antallet af forskellige unge, der begår vold, men i voldeligheden hos en bestemt gruppe af unge.

"Vi ser en tendens til, at voldssagerne bliver grovere hos de helt unge og, at det tit er de samme, der begår overfaldene. Det er bekymrende," siger politibetjent Bent Haagensen fra Valby, der gennem sit SSP-arbejde kender til de voldelige børn, til Nyhedsavisen.

Han fortsætter:

"De helt unge bliver inspireret af de større kriminelle, som de ser op til og gerne vil accepteres af. Samtidig er de 10- til 14-årige også begyndt at gå med baseball-køller og små knive til fest, ligesom deres sprog er blevet så groft, at der ikke er langt fra ord til handling. Når man siger: 'Fuck dig, jeg stikker dig ned!', hvad er så næste skridt."

Rapporten fra Justitsministeriet viser til gengæld, at der har været en del færre anmeldelser af hærværk, røverier og tyverier begået af børn fra 2000 til 2007.

[email protected]

Kilde: