Diskotek beskyldes for mandediskriminering

Slettet Bruger,

01/10/2007

"Babes 175 kr., fyre 275 kr." Sådan står der på skiltet ved diskotek Golddigger i Hillerød. Og det falder den 23-årige diskoteksgæst Sebastian Hamilton Jee for brystet, at mænd skal betale mere end kvinder.

"Der har været så meget snak om ligestilling i den offentlige debat, og det handler nærmest kun om kvindernes rettigheder. Der bliver tit råbt op, når det er kvinderne, der diskrimineres. Der burde være mere debat den anden vej," siger han til Hillerød Posten.


Derfor har han sendt en klage til Ligestillingsnævnet, der tidligere har afgjort, at det er i strid med ligestillingslovens paragraf 2 at kræve forskellige priser for mænd og kvinder.

Forskellig pris ingen hemmelighed
Ejeren af diskoteket, Jesper Olesen, indrømmer, at han ikke kender "lovens præcise ordlyd". Men han vil gerne føre sagen til ende, da han ikke mener, at han gør noget forkert.

"Vi skilter tydeligt med, at vi tager forskellige priser, og så kan man vælge at gå ind eller gå forbi. Prisforskellen skyldes, at kvinderne drikker langt mindre end mændene. Hvis vi lavede en fælles pris, ville kvinderne brokke sig over det. De synes allerede, det er lidt dyrt i forvejen," forklarer han.

[email protected]

Kilde: