Direktørers privatliv har betydning for bundlinjen

Slettet Bruger,

10/10/2007

Som hårdtarbejdende lønslave undrer man sig måske en gang imellem over, hvad cheferne egentlig laver. Men en ny dansk undersøgelse viser nu direktørens betydning for virksomheden. Hvis topchefen oplever et dødsfald i den nærmeste familie, giver det faldende indtjening i virksomheden i to år, skriver 24Timer. Ved hjælp af omfattende dansk registrering, Danmarks Statistik og sygehusregistret har 75.000 virksomheder deltaget i undersøgelsen, hvor konsekvensen af dødsfald i direktørens familie er blevet målt.

Størst negativ effekt har det, hvis et barn falder fra. Her falder virksomhedernes resultat med 21,4 procent i gennemsnit. Ægtefæller har givet et fald på 14,7 procent blandt virksomhederne i undersøgelsen, som er lavet af blandt andet økonomiprofessor Morten Bennedsen fra Copenhagen Business School.

"Vi blev overraskede over, at alvorlig sygdom og dødsfald i den nære familie har så stor effekt på virksomhedernes afkast. Det betyder, at toplederne gør et fornuftigt stykke arbejde, og når de i en periode arbejder mindre eller gør på en mere ufokuseret måde på grund af et dødsfald i den nære familie, så påvirker det hele virksomheden. Hvis direktøren er i krise, så er virksomheden det også," siger Morten Bennedsen til 24Timer.

Svigermors død har overraskende nok vist sig at øge indtjeningen med syv procent. Der er dog kun få observationer i undersøgelsen, og der kan derfor ikke fremsættes generelle indtjeningsforbedrende svigermorforanstaltninger på baggrund af resultatet.

[email protected]

Kilde: