Det socialdemokratiske bagland vil have SF med i regering

75 procent af de socialdemokratiske kredsformænd og borgmestre synes, at deres partiformand, Helle Thorning-Schmidt, skal tage SF med i regering, h...

Slettet Bruger,

18/08/2009

75 procent af de socialdemokratiske kredsformænd og borgmestre synes, at deres partiformand, Helle Thorning-Schmidt, skal tage SF med i regering, hvis hun efter et kommende folketingsvalg kan overtage Statsministeriet efter Lars Løkke Rasmussen. Det viser en rundspørge foretaget af Berlingske Research, hvor godt en tredjedel af partiets cirka 130 borgmestre og kredsformænd har deltaget.

"Selvfølgelig skal S-ledelsen smide angsten for at tage SF med i regering over bord. Villy Søvndal har dygtigt udviklet mange af de tanker, som Socialdemokraterne har stået for i mange år," siger Ishøjs borgmester, Ole Bjørstorp, til Berlingske Tidende.

Formand for Socialdemokraterne i Indre By i København, Eskild Dahl Pedersen, er enig:

"SF har under Villy Søvndal lagt overbudspolitikken på hylden og er blevet et parti, der søger indflydelse på et realistisk grundlag. SF er begyndt at indtage nogle standpunkter, der gør dem regeringsduelige," siger han.

Ærøs borgmester, Jørgen Otto Jørgensen, mener, at SF's popularitet hos vælgerne gør, at partiet ikke er til at komme uden om som regeringsparti.

"SF har arbejdet ihærdigt på at få indflydelse. Og de har været villige til at sluge nogle kameler, blandt andet på udlændingepolitikken," siger Jørgen Otto Jørgensen og fortsætter: "I vore dage skal du helt ud til Enhedslisten, for at det bliver rigtigt rødt."

Den socialdemokratiske partiledelse meddeler, at beslutningen om, hvilke partier Socialdemokraterne vil gå i regering med, først vil blive lagt på bordet, når valget nærmer sig.

"Vi er altid glade for at få gode råd fra vores bagland. Dem modtager vi jo tit i den socialdemokratiske folketingsgruppe. Men det er meget enkelt: Inden næste valg vil vi fortælle, hvilken regeringskonstellation vi går efter. Den type meldinger kommer vi kun med én gang i løbet af en valgperiode, og der er ikke noget forestående valg lige nu," siger politisk ordfører Henrik Sass Larsen til Berlingske Tidende.

[email protected]

Kilde: